preskoči na sadržaj

II. gimnazija Osijek

Međunarodni projekt Erasmus+ Znanjem do razvoja

II. GIMNAZIJA OSIJEK PRISTUPILA PROGRAMU EUROPSKE UNIJE ERASMUS+ KROZ PROJEKT ZNANJEM DO RAZVOJA S PARTNERIMA IZ PTUJA I VȌLKERMARKTA:

Škola s modelom poduzetničkih kompetencija!

Ulazak u Europsku uniju, odgovaraju ispitani učenici II. gimnazije Osijek, mladima je donio brojne projekte, jednostavnije načine za odlazak na usavršavanja u ostale zemlje članice, brži i učinkovitiji razvoj obrazovanja, udruživanja znanja i strateška partnerstva u cilju sveukupnog poboljšanja

Da je to uistinu tako potvrđuje i podatak da je  II. gimnazija Osijek jedna od 12% uspješnih škola u državi koje su pristupile programu Erasmus+. U suradnji s partnerima iz Ptuja i Volkermarkta kroz 3 godine provodit ćemo projekt Znanjem do razvojado 31. kolovoza 2017. godine. Projekt za cilj ima stvoriti model razvoja inicijative i poduzetničkog duha  kod učenika kroz suradnju s lokalnim poduzetnicima i zajednicom. 

Erasmus+

vijesti

Uvod u petu aktivnost projekta "Znanjem do razvoja"

Autor: Leonarda Keler, 26. 5. 2016. 11:12

U sklopu projekta "Znanjem do razvoja", naša škola ugostila je Ivana Matejašića, direktora i suosnivača IT tvrtke Spin. U ovoj aktivnost zadatak je učenika razmisliti o vlastitoj poduzetničkoj ideji i razraditi ju kroz poslovni plan.

[više]

Transnacionalni sastanak u Ptuju

Autor: Ana Martinić, 24. 5. 2016. 10:58

U sklopu projekta Erasmus+ „Znanjem do razvoja“,   neki od profesora i učenika II. gimnazije posjetili su  Gimnaziju Ptuj u razdoblju od 17. do 19. svibnja  kako bi sudjelovali na transnacionalnom sastanku.

[više]

Sastanak projektnog tima, 11. svibnja 2016.

Autor: EGIDIJA KARDUM, 13. 5. 2016. 17:26

Povodom kraja 4. aktivnosti i početka 5. aktivnosti učenika u projektu, profesori su sudjelovali u sastanku projektnog tima. Bliži nam se kraj aktivnost s učenicima, kao i evaluacija uspjeha našeg modela razvoja poduzetnosti u redovnoj nastavi.

[više]

Uvod u četvrtu aktivnost projekta "Znanjem do razvoja"

Autor: HATIDŽE VEJSELI, 8. 4. 2016. 11:20

U četvrtoj aktivnosti koja se odvija u sklopu projekta Erasmus+ „Znanjem do razvoja“ imamo vrlo zanimljiv zadatak: osmisliti program oglašavanja određene tvrtke putem društvenih mreža, prvenstveno Facebooka. Zadatak nam je predstavila i objasnila Ana Rogina koja je vlasnica vrlo uspješne agencije za digitalni marketing „Gerila“.

[više]

Edukacija u Osijeku u okviru projekta "Znanjem do razvoja"

Autor: Marijana Jurić, 5. 4. 2016. 16:59

Zahvaljujući projektu Erasmus+ „Znanjem do razvoja“, učenici i profesori gimnazije Ptuj posjetili su učenike II. gimnazije u Osijeku. Kao i pri prvotnom susretu u Sloveniji i ovoga je puta cilj bio razmjena znanja, ali i stjecanje novih znanja i vještina. Edukacija je trajala od 14. do 18. ožujka 2016. godine. Treća razmjena planirana je za realizaciju u mjesecu rujnu 2016. u Ptuju.

[više]

Završetak 3. aktivnosti - CroCultour i Giftonaut

Autor: IVANA POPOVIĆ, 29. 2. 2016. 17:20

S vrlo zabavne druge aktivnosti, učenici 3.c razreda prošlih su mjesec dana marljivo radili na trećoj aktivnosti projekta "Znanjem do razvoja". Budući su mladi općenito najbolje upoznati s novom tehnologijom i mobitelima, treća aktivnost bila je stvoriti nacrt za mobilnu aplikaciju za promoviranje Tvrđe njenim posjetiteljima u sklopu projekta "Zaboravljena Tvrđa". Drugi dio istog zadatka bio je potaknuti maštu i smisliti zabavan natpis za majice za tvrtku Giftonaut.

[više]

Erasmus + Znanjem do razvoja – Treća aktivnost

Autor: Vera Malinović, 10. 2. 2016. 17:30

Osmišljavanje inovativnog načina digitalne promocije osječke Tvrđe u turističke svrhe, osmišljavanje koncepta za mobilnu aplikaciju i osmišljavanje sadržaja mobilne aplikacije ili ukratko, osmišljavanje programa/projekata/ponude kulturnog turizma Zaboravljena Tvrđa –  zahtjevi su treće aktivnosti projekta Erasmus+.

[više]

Erasmus+ Znanjem do razvoja – Druga aktivnost

Autor: Ana Slivka, 23. 12. 2015. 14:08

Nakon uspješno završenog prvog zadatka (osmišljanje turističke ponude za Centar Zlatna Greda) učenici 3. c razreda II. gimnazije Osijek, dobili su novi zadatak: kreiranje prostora za udrugu gluho-slijepih osoba Osijek i udrugu Dlan. U ovom zadatku mentor im je bio arhitekt tvrtke Atika, Damir Jukić. Prostor se nalazi u pothodniku i vrlo je nezgrapno i nefunkcionalno osmišljen. Naime, prostor bi trebao biti u službi gluho-slijepih osoba te imati namjenu za radionice, edukaciju, konferencije i predavanja. 

[više]

Prvi poduzetnički zadatak učenika

Autor: Vera Malinović, 25. 11. 2015. 14:08

Često se govori o projektima i nedovoljnom povlačenju sredstava iz Europske Unije, a sve je nadohvat ruke. Kako mi nikada ne mirujemo uspjeli su upasti i krenuti sa realizacijom upravo jednog takvog projekta. Podsjetimo se! Riječ je o projektu koji financira Europska Unija, a II. gimnazija Osijek aktivno sudjeluje u suradnji s partnerima iz Slovenije (Gimnazija Ptuj) te iz Austrije (Alpen-Adria Gymnasium Völkermart).

Prva aktivnost učenika bila je u sklopu poduzetničko-kreativnog duha, osmišljavanje turističke ponude za Centar Zlatna Greda u suradnji s putničkom agencijom Ortran. 

[više]

Sastanak projektnog tima "Znanjem do razvoja"

Autor: Ivana Azenić, 5. 10. 2015. 12:07

29. rujna 2015. godine, projektni tim sastao se kako bi isplanirao vrijeme odvijanja aktivnosti koje bi trebale biti ostvarene u suradnji s lokalnim poduzetnicima. Zahvaljujemo našim budućim mentorima i korisnicima koji su pristali sudjelovati s nama u ovom projektu. Upravo ova suradnja ključan je doprinos projekta u razvoju poduzetnosti i inicijativnosti kako kod učenika tako i kod profesora. 

[više]

Povezivanje predmeta kroz projektne aktivnosti

Autor: Ivana Azenić, 7. 9. 2015. 12:05

Sastanak projektnog tima II. gimnazije Osijek, održan 4. rujna 2015. godine, protekao je u razgovoru te vrlo zanimljivim prijedlozima kroz oluju ideja tijekom čega su profesori planirali međusobno povezivanje predmeta kroz predložene aktivnosti za učenike. Definirano je pet (5) aktivnosti, u kojima će sudjelovati lokalni poduzetnici kao mentori i korisnici. 

[više]

Sastanak projektnog tima II. gimnazije Osijek Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Azenić, 13. 7. 2015. 12:02

Projektni tim II. gimnazije održao je sastanak 10. srpnja 2015. godine s ciljem evaluacije dosadašnjih aktivnosti u projektu i planiranjem iduće faze projekta. Profesori koji sudjeluju dogovorili su model koji će biti primjenjivan u razvoju poduzetnosti u II. gimnaziji Osijek.

[više]

Sastanak škola-partnera u Osijeku

Autor: Ivana Azenić, 4. 7. 2015. 11:57

Drugi transnacionalni sastanak škola partnera u projektu Znanjem do razvoja, održan je u Osijeku 1. i   2. srpnja 2015. godine. Sudionici su definirali buduće načine suradnje kroz 2. fazu projekta kao i specifičnosti modela razvoja poduzetnosti u svakoj školi.

[više]

KONFERENCIJA ZA MEDIJE U II. GIMNAZIJI OSIJEK

Autor: Lidija Blagojević, 2. 7. 2015. 17:03

II. gimnazija Osijek bila je domaćin konferencije za medije održane 2. srpnja 2015. godine, a na istoj je predstavljen projekt pod nazivom Znanjem do razvoja. 

[više]

Odabran logotip za školski projekt "Znanjem do razvoja"

Autor: Ivana Azenić, 27. 4. 2015. 12:49

Završen je natječaj za odabir školskog logotipa za projekt "Znanjem do razvoja". Odabrane su ideje učenica Ene Vladike (4.c) i Petre Mogušar (1.c). Hvala svim učenicima na sudjelovanju, a djevojkama čestitamo!

 

[više]

Stvorit ćemo poduzetnički duh kod učenika!

Autor: Amra Hodžić, 17. 3. 2015. 12:58

Projekt Znanjem do razvoja provodit će se u tri gimnazije koje su potpisanim ugovorom 31. listopada 2014. godine postale partneri, a to su II. gimnazija Osijek, Gimnazija Ptuj iz Slovenije te Alpen – Adria gimnazija Völkermarkt iz Austrije

[više]

Erasmus+ donosi strateška partnerstva među školama!

Autor: Amra Hodžić, 17. 3. 2015. 12:50

Program Erasmus+ novi je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport koji će biti proveden  u sedmogodišnjem razdoblju. Program je započeo 2014. godine i pristupiti mu mogu učenici, profesori te svi ostali koji su zainteresirani za neka od  navedenih područja, a imaju ideju kako unaprijediti i poboljšati stanje u nekom od područja svoga djelovanja. 

[više]

U tijeku natječaj za izradu logotipa – učenici, priključite se!

Autor: Amra Hodžić, 19. 2. 2015. 12:07

Očekivani rezultati u skladu su s postavljenim ciljevima i načinima realizacije, a o veličini ovoga projekta, kao i njegovome značaju za II. gimnaziju Osijek te općenito Grad Osijek, izvještavat ćemo vas redovno i očekujemo i vaš veliki interes te podršku. Stoga vas pozivamo da se uključite u natječaj za izradu logotipa naše škole u ovome projektu, a natječaj je otvoren do 1. ožujka 2015.! Od učenika naše škole očekuje se kompletan predložak logotipa koji obuhvaća prepoznatljiv logo i slogan, a za sve dodatne informacije potražite profesoricu likovne umjetnosti! 

[više]

 


Anketa (mala)
Koliko sati dnevno provedeš na internetu?
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2011.

Ukupno: 310945
 

Raspored sati za 2018/2019.

Upute za čitanje rasporeda:

* npr. ponedjeljkom 1. sat ujutro 1.c ima matematiku
koju im predaje V. Krljar smiley

** rapored je zrcalni, prvi sat jutarnje smjene
slijedeći je tjedan posljednji (6.) sat poslijepodnevne smjene

 

Satnica zvonjenja

 

 

 

 

  

Priloženi dokumenti:
RASPORED 2019.xlsx

 
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 
 
 
Korisni linkovi
 
Arhiva dokumenata
 
 > Projekti  > Erasmus+ Znanjem do razvoja
CMS za škole logo
II. gimnazija Osijek / Kamila Firingera 5, HR-31000 Osijek / gimnazija-druga-os.skole.hr / ured@gimnazija-druga-os.skole.hr
preskoči na navigaciju