preskoči na sadržaj

II. gimnazija Osijek

 > Naslovnica
Vijesti

Predstavljanje druge aktivnosti projekta Erasmus+ Znanjem do razvoja

Autor: Lidija Blagojević, 4. 1. 2016.

Niz zanimljivih i kreativnih rješenja ponudili su učenici 3.c razreda II. gimnazije (jezične) za uređenje prostorija Udruge gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Upravo je uređenje prostora jedna od aktivnosti u sklopu projekta Erasmus+ Znanjem do razvoja, koju su predstavili javnosti u prostorijama Udruge gluhoslijepih osoba.

- Riječ je o projektu koji financira Europska unija, a naša gimnazija u njemu aktivno sudjeluje, uz partnere iz Slovenije (Gimnazija Ptuj) te Austrije (Alpen-Adria Gymasium Völkermarkt). Cilj je projekta sustavno poticati poduzetnost i inicijativnost kod učenika - ističe prof. Lidija Blagojević, koja s još 15 kolega sudjeluje u projektu.

Dodaje kako će do cilja sve tri škole pokušati doći interdiscipliniranim i međupredmetnim planiranjem, a ne uvođenjem novog nastavnog predmeta. Planirano je trajanje projekta tri godine, a završit će 31. kolovoza 2017.

- Projekt se sastoji u tome da učenici razviju poduzetnički duh različitim aktivnostima i stječu kompetencije kao što je timski rad. Ovaj su put u suradnji s arhitektonskom tvrtkom Atika napravili prijedloge za uređenje prostora prilagođenog gluhoslijepim osobama. Na temelju njihovih ideja Udruga će moći aplicirati na različite fondove i tražiti sredstva za uređenje prostora - objašnjava prof. Blagojević.

A da gimnazijalci imaju smisla za poduzetništvo, potvrđuje i primjer kada su nedavno radili turističke ponude za Centar Zlatna greda u suradnji s agencijom Ortran. Također, u suradnji s drugim partnerima, različitim udrugama, profesori rade na razvijanju socijalnog poduzetništva kod učenika.

Službeni je jezik projekta njemački, a to učenicima na razmjeni neće stvarati problem, jer su sve tri uključene škole ujedno i DSD škole, odnosno škole koje imaju nastavu s izvornim govornikom njemačkoga jezika. Slijedi daljnja suradnja s partnerima i razmjena učenika. V. Latinović
Izvor: www.glas-slavonije.hr
Anketa (mala)
Koliko sati dnevno provedeš na internetu?
 
Vremenik pis. provjera

   

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2011.

Ukupno: 279750
 

Raspored sati  za 2017./2018.
 

Upute za čitanje rasporeda:

* npr. ponedjeljkom 1. sat ujutro 2.d ima matematiku
koju im predaje L. Blagojević smiley

** rapored je zrcalni, prvi sat jutarnje smjene
slijedeći je tjedan posljednji (6.) sat poslijepodnevne smjene

 

Satnica zvonjenja

 

 

 

 

  

 
Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

 
 
 
Korisni linkovi
 
Arhiva dokumenata
 
Udžbenici

                      

 

 
Učimo zajedno

 

 

 
 

 

 
www.skole.hr
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
II. gimnazija Osijek / Kamila Firingera 5, HR-31000 Osijek / gimnazija-druga-os.skole.hr / ured@gimnazija-druga-os.skole.hr
preskoči na navigaciju