preskoči na sadržaj

II. gimnazija Osijek

 > Naslovnica
Vijesti

Prvi međunarodni srednjoškolski kamp u Pečuhu

Autor: Lidija Blagojević, 7. 7. 2017.

Učenici 2.c i 2.d razreda II. gimnazije David Gašo i Lucija Nikić proveli su nezaboravnih nekoliko dana na prvom međunarodnom srednjoškolskom kampu u Pečuhu u pratnji profesorice Tihane Pavičić.

U organizaciji grada Pečuhu pozivu na prvo ovakvo druženje odazvalo se po dva učenika i jedan profesor iz12 zemalja i to iz SAD-a, Francuske, Kine, Finske, Belgije, Poljske, Bugarske, Srbije, Rumunjske, Češke, Hrvatske i Mađarske. Svi su imali prigodu upoznati se s gradom Pečuhom i njegovom okolicom te sudjelovati u predstavljanju svoje zemlje i grada kao i u parlamentu mladih gdje se raspravljalo o različitim temama. U vijećnici grada sve je pozdravio i zaželio svima dobrodošlicu gradonačelnik Pava Zsolt i gospođa Eva Feher, viša savjetnica za međunarodne odnose u uredu gradonačelnika. Učenici su se predstavili jedni drugima i svoju državu i grad uz pomoć prezentacije koju su pripremili kod kuće. U parlamentu mladih održala se zanimljiva rasprava na engleskom jeziku koji je bio i strani jezik za sve nazočne. Svi gosti grada Pečuha imali su prigodu upoznati se s kulturom grada posjetivši muzeje velikih mađarskih umjetnika Csontvarya i Vasarelya, bogatu ostavšinu obitelji Zsolnay u istoimenoj muzejskoj četvrti, tvornicu kožnih rukavica, muzej Cella Septichora i planetarij. Bilo je tu i izleta u okolici jezera Orfu gdje su svi uz stručno vodstvo posjetili stari mlin, kušali domaći kruh i hranu. Zanimljiv je bio odlazak u ZOO, Abaliget špilju, Aqua park ili adrenalinski park. Najdojmljiviji je bio festival svjetla koji se održava drugu godinu zadnji vikend u lipnju i koji uže središte Pečuha pretvara u čaroliju svjetla i glazbe, a pečuške ulice vrve turistima, glumcima, plesačima i performerima. Nezaboravanom boravku pridonijelo je i prijateljstvo koje se od prvog trenutka dogodilo među srednjoškolcima i njihovim profesorima. Zahvaljujući velikom trudu domaćina, svi su imali mogućnost doživjeti prekrasne trenutke i naučiti puno toga jedni o drugima. Svi su izrazili nadu da se ovakva druženja nastave i u budućnosti.

Fotografije u Fotogaleriji
Anketa (mala)
Koliko sati dnevno provedeš na internetu?
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2011.

Ukupno: 317104
 

Raspored sati za 2018/2019.

Upute za čitanje rasporeda:

* npr. ponedjeljkom 1. sat ujutro 1.c ima matematiku
koju im predaje V. Krljar smiley

** rapored je zrcalni, prvi sat jutarnje smjene
slijedeći je tjedan posljednji (6.) sat poslijepodnevne smjene

 

Satnica zvonjenja

 

 

 

 

  

Priloženi dokumenti:
RASPORED 2019.xlsx

 
Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
 
 
Korisni linkovi
 
Arhiva dokumenata
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
II. gimnazija Osijek / Kamila Firingera 5, HR-31000 Osijek / gimnazija-druga-os.skole.hr / ured@gimnazija-druga-os.skole.hr
preskoči na navigaciju